Cafe Du Nord

Historia

Det hela började år 1885 då Café Du Nord “köttbullekällaren” startades som ett familjeföretag, vilket det under alla dessa år har fortsatt vara. Det speciella med detta café var det hemmagjorda köttbullarna och den goda senapen, som åts tillsammans med ett slätbröd med smör. Recepten på köttbullarna och senapen har alltid förblivit detsamma, och detta är ett mycket populärt koncept.

Sedan år 2003, utökade vi utbudet till andra hemlagade maträtter och även alternativet att ha riktigt potatismos och lingon till köttbullarna istället för originalet, slätbröd. Det lades även till mer bakverk, kakor och dryckesalternativ på Caféet.
Idag är ca 70% av våra beställningar maträtter och vi är mer en restaurang än café idag. Ändå har vi lyckats behålla den ursprunglig tappningen, men med en modern touche.

Det är många gäster som har vuxit upp med detta café och de speciella köttbullarna, och gjort det till en tradition att komma för att smaka på dessa bullar tillsammans med familj och vänner vid högtider födelsedagar. Inte sällan kommer en farmoder in tillsammans med sitt barnbarn och berättar att de i flera generationer har besökt Café Du Nord och att det är en företeelse som är väl omtyckt av alla, inte minst barnen.